mandag den 6. oktober 2014

De Australske Mesterskaber i Perth

Selfie fra strandturen efter hviledagsfesten - Henrik, Jakob, Thor og Eskil

Se kort fra mesterskaberne nederst!

Så blev de australske mesterskaber afsluttet. En uge med blandede følelser! Vi lykkedes alle hver især på flere af distancerne, men der var også smuttere (værre end andre - Thors rookie bom på 11 min..). Vi boede hos Oscar McNulty i Perth og startede her ugen med et overdådigt mexicansk måltid, men måtte hurtigt sande at det er dyrt at leve som konger..

(Henrik Knudsen kom forbi og løb de australske mesterskaber sammen med os - Her ses Henrik, Eskil og Jakob ved de australske mesterskaber i sprint)

Mesterskabsugen startede, som tidligere nævnt, med Vestaustralsk mesterskab i langdistance (lørdag) og derefter fulgte de Australsk mesterskaber på hhv. mellemdistancen (søndag) og sprintdistancen (mandag). På mellem løb vi alle H21E og her var Jakob klart bedst og tog 2. pladsen, blot 13 sek efter vinderen Ian Lawford. Eskil havde god fart i benene og lå længe til en topplacering, men endte desværre lidt længere nede på en 5 plads. Thor havde en off-dag og endte på en 7. plads.
Resultater kan ses her: H21E - mellem resultater

På sprinten lykkes det os at hive to danske podieplaceringer hjem. Med stabile løb placerede Jakob og Thor sig som nr. 2 og 3. med hhv. 23 og 30 sekunder efter vinder Tim Robertson. Eskil løb udemærket, men er efter eget udsagn 'ikke vild med det der sprint'...
Resultater kan ses her: H21E - sprint resultater

(To af de tre flotte fyre stjæler rampelyset)

Efter sprinten bød vores vært, Oscar McNulty, til fest for både juniorer og senior som deltog i mesterskaberne. Der blev løbet orienteringsølstafet med 2-mandshold på o-kort over Oscars have. I en hæsblæsende duel med hele 8 hold til start endte det rene danske hold med Eskil og Thor selvfølgelig med en sejr i overlegen stil! Eskil brillierede med at indtage de tre øl á 560 ml. i en fabelagtigt tid, mens Thor som altid stod for sikker orientering på tværs af pool, havemøbler og en ren urskov af en have. Efter sejren blev der selvfølgelig jublet og danset til langt ud på natten.

Overnpå nattens vilde strabadser tog vi alle sammen en tur på stranden tirsdag formiddag. Her bød City Beach på 2-3 m. høje bølger og lækkert solskinsvejr fra oven. Turen til stranden foregik selvfølgelig  i løbesko og bar mave hvilket blandt andet resulterede i denne flotte røde ryg..

Håndaftrykket viser her tydeligt hvor mærket Thor var blevet efter løbeturen..

Onsdag og torsdag bød på to mindre træningskonkurrencer, som vi også nød i fulde drag! Granit terrænerne er super hurtige, men relativt udfordrende da det kræver yderst høj kortkontakt i de stenede og detaljerige områder! Om onsdagen fik vi fuld valuta for pengene, idet Oscar skulle hjælpe til med at sætte hele stævnet op. Det betød, at vii fik lov at koge 5 timer på stævnepladsen i 30 graders varme før vi skulle løbe.. Det samme gjaldt iøvrigt også om torsdagen.. Til gengæld fik vi da rig mulighed for at sole os lidt :-)

Torsdagens konkurrence var med samlet start og 22 valgfrie poster. Igen i dag satte vi danskere vores præg på konkurrence idet vi indtog hele podiet med Thor, Jakob og Henrik Knudsen på placeringer som hhv. 1, 2 og 3. Det skal måske nævnes, at alle vores værste konkurrenter måtte udeblive, da de skulle hjælpe til med at afvikle det australske mesterskab i stafet for skoler.
I videoen herunder kan man opleve Jakob og Thors vilde podieoplevelse på trods af en mere eller mindre tom stævneplads:
Price ceremoni Kocky's Overture

Fredagen bød på endnu en hviledag, som blev fordrevet inde i centrum af Perth. Efter at have kigget på 'vinduer' et stykke tid, vendte vi snuden mod en bar nede ved vandet. Her blev vi dog alle tre slemt skuffede da ingen af os kunne få lov til at købe en fadøl - de krævede enten pas eller australsk kørekort for at de ville sælge til os. Vi måtte derfor trave videre og finde en anden bar, hvor vi kunne få lov til at købe øl ved at vise vores danske kørekort.. Inden turen gik hjemad igen slog vi et smut forbi en kinesisk souvenirshop for at købe os en overraskelse, der skulle afsløres til søndagens mesterskab i stafet (hint: det er noget man tager på)

Eskil poserer yderst professionelt!

Lørdag var det tid til at være seriøs igen, idet det australske mesterskab på langdistancen bød på hele 15,7 km. med 28 poster. Vejrforholdene var i dag mere 'dansker-venligt' og vi kunne således nøjes med 20-25 grader og let vind. Thor slog til og løb sig ind til førstepladsen foran Ian Lawford og Tim Robertson. Eskil endte som nummer 5, mens Jakob desværre havde fejlklip på en af de sidste poster. Igen i dag bød Perth på fed og udfordrende orientering!
Resultater kan ses her: H21E lang resultater

Thor på podiet

Søndag bød på konkurrencen, som vi alle havde glædet os klart mest til; stafetten! Vi havde på papiret det stærkeste hold, og vi var derfor fra en start meget opsatte på at vise australierne hvor skabet skulle stå!

Jakob startede godt ud og leverede en god præstation. Han kommer ind med en føring på 25-30 sekunder ned til de næste forfølgere.
Jakob løber i mål på førsteturen
Eskil starter godt ud på andentruen og holder føringen den første trejdedel af banen, men laver derefter et par uheldige fejl, som gør at vi bliver indhentet og passeret af holdet fra Victoria (med Eskils egne ord forsøgte han blot at skabe lidt mere spændingen i stafetten).
Pludselig var vi ikke så kæphøje mere og vi fik da også lidt hånelige, dog kærlige, tilråb fra vores australske kammerater. Eskil slutter dog godt af og indhenter noget af den tabte tid. Eskil skifter som nr. 2 med ca. 2 min. op til det førende hold, Victoria.
Thor lagde ud i vanlig flot stil og indhenter det førende hold efter blot 5 minutters løb. Herfra løber Thor sejren hjem fra spids med endnu en god præstation. Sejrsmarginen i mål blev på hele 9 minutter!  Således er de tre flotte fyre ikke blot flotte, men nu også australske mestre!

Henrik viser på fremragende stil, hvordan man tager et selfie med sig selv i fokus
Vinderholdet i de australske t-shirts fra Kina shoppen!