onsdag den 1. oktober 2014

Lidt her og der

Siden sidst er vi smuttet til Perth i Vestaustralien for at løbe de australske mesterskaber i mellem (28.09), sprint (29.09), lang (04.10) og stafet (05.10). Vi åbnede mesterskabsugen med Vestaustralsk mesterskab på langdistancen. I H21 lykkedes det Jakob at erobre 3. pladsen 47 sekunder efter. Eskil løb sig ind på 8. plads i samme klasse. Thor tog sejren i H20 klassen. Der var ikke rigtig nogen af os, som var helt tilfredse med gårsdagens præstation (flere bom), men taget i betragtning, at det var vores første møde med Spur-Gully terræn, så burde vi nok ikke brokke os for meget.
Viewet ud over Perth da vi skulle lande..


Inden vi rejste til Perth opleve vi Melbourne som rigtige turister. Vi tog os en tur med turistbussen rundt i Melbourne! Første stop på turen var ved Melbourne Cricket Ground, som er det største i Australian og huser blandt andet Australian Open, Asian Cup og ikke mindst utallige AFL-kampe. Vi kørte et stop videre med bussen og stod af ved China town og slentrede ned gennem den kinesisk inspirerede del af byen. Parallelt med China town lå også en italiensk- og græskinspireret gade med masser af butikker og god mad. Efter lidt shopping i et af Melbournes store shoppingcentre stod vi igen på turistbussen og endte ved Eureka Skytower, som er det andet højeste bygning i Australien (297 m.). Skyskraberen symbolisere fundet af guld i staten Victoria og det efterfølgende 'Goldrush'. Der opstod hurtigt uenighed om hvem guldet tilhørte - Staten Victoria eller guldgraveren, som finder det. Denne konflikt førte til et blodigt opgør med 28 dræbte. Højt oppe på skyskraberen er der bygget en stor kvadrat som består af 28 karat guld. Langs den løber en rød stribe som symbolisere blodet der er spildt i kampen om guldet. Højhuset har skiftevis hvide og blå striber, som symbolisere flaget for Eureka - området hvor den første guldklump blev fundet.

Udsigten fra Eureka Skytower

Haps! De 3 Flotte Fyre!



 Tilbage på jorden slog vi et smut forbi det store torv midt i Melbourne, som havde linet en masse boder og butikker op i forbindelse med finalen i AFL, som løb af stablen d. 27 september med en sejr til Hawston Hawks mod Sidney Swans - alle australier er vanvittigt optaget af AFL, så vi har selvfølgelig set de indledende kampe :-)
- og selvfølgelig skulle vi lige købe os en rigtig AFL-spilletrøje, så vi kan ligne rigtige australier og ikke blot simple turister ;-)

Dagen sluttede af med et besøg på et College i Frankston, hvor en af vores australske venner bor. Her mødte vi en masse studerende og der blev holdt en lille casual fest om aftenen for en af beboernes 20 års fødselsdag. Det var en hyggelig aften og et sjovt indblik i studielivet i australien - det er meget som her i Danmark, dog.

Der vil inden længe komme en update om mesterskaberne i mellem og sprint, samt den efterfølgende hviledagsfest ;-)

Stay tuned!

Eskil havde et mindre uheld på langdistancen..

Fede's 3. plads - her på podiet


Vi har også udført vores første stykke arbejde! Tømme en container med cykler!

Lang dag på jobbet!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar